ep archivo   grifols 20210630090204
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha anunciat aquest dilluns que construirà una planta de solucions intravenoses al sud-est de Nigèria que preveu tenir en funcionament per 2024 i que produirà 5,5 milions de bosses d'aquest tipus de compost l'any que s'utilitzaran en hospitals i altres institucions sanitàries de aquest país i d'altres del continent. La companyia expandeix així la seva presència a l'Àfrica, on ja va signar un acord amb el govern d'Egipte per fabricar medicaments plasmàtics i millorar l'autosuficiència d'aquests tractaments a la regió.

  • 8,35€
  • -3,16%

Segons explica en una nota, Grifols Engineering, líder mundial en el desenvolupament i la construcció d'instal·lacions productives avançades per als sectors sanitari i biotecnològic, serà l'encarregada de construir la planta, que serà propietat de Dozie and Dozie's Pharma Nig Ltd., un dels principals distribuïdors de productes sanitaris de Nigèria i dels països limítrofs.

Grifols Engineering dissenyarà la planta i proporcionarà les sales blanques i els equips necessaris per a la realització dels processos. Les instal·lacions disposaran de la capacitat suficient per poder duplicar la producció i satisfer el creixement previst de la demanda, destaca Grifols, que és líder mundial en la producció de medicaments derivats del plasma i proveïdor de tecnologies i serveis per a hospitals, clíniques i centres de preparació de medicaments.

"Estem molt satisfets d'haver estat seleccionats per Dozie i Dozie's Pharma per construir una planta de fabricació de solucions intravenoses d'última generació que millorarà la prestació de serveis sanitaris a Nigèria i Àfrica Occidental", ha declarat Daniel Fleta, director industrial de Grifols.

Per la seva banda, Chidi Dozie, conseller delegat de Dozie and Dozie's Pharma Nig Ltd., l'actual companyia distribuïdora dels medicaments derivats del plasma de Grifols, ha dit que "aquesta planta demostra el nostre compromís continu de proporcionar medicaments i solucions sanitàries d'alta qualitat per satisfer les creixents necessitats de la regió".

Cal destacar que Grifols va reforçar la seva presència a l'Àfrica amb la signatura al novembre de 2020 d'una aliança estratègica amb el govern d'Egipte per desenvolupar el mercat local de les teràpies plasmàtiques, que inclou l'obertura de 20 centres de donació de plasma i la construcció de una planta de fraccionament de plasma i una altra de purificació, dosificació i condicionament. L'Àfrica es beneficiarà d'aquestes avançades infraestructures destinades a reforçar l'autosuficiència d'hemoderivats a la regió.

La companyia també ha dissenyat i establert un centre de recollida de plasma i laboratoris modulars a Libèria com a part dels esforços per combatre l'Ebola, i està finalitzant la construcció d'una planta de solucions intravenoses al Marroc, després de completar el seu disseny i condicionament.

Noticias relacionadas

contador