autopista i 77, carolina norte, ferrovial
Ferrovial

Ferrovial, a través de la seva filial Cintra, ha acordat amb Aberdeen, un dels accionistes actuals, l'adquisició d'un 7,135% de l'autopista I-77, ubicada a Carolina del Nord, Estats Units. Amb aquesta operació, que està valorada en 105 milions d'euros (109 milions de dòlars), la companyia eleva la participació a l'actiu fins al 72,23%. L'estructura accionarial es completa amb John Laing (24,58%) i Aberdeen (3,18%).

  • 28,92€
  • 0,28%

"Amb una longitud de 41,8 quilòmetres, la I-77 és una carretera que opera sota el model de Managed Lanes, oberta al trànsit el 2019 i el contracte de concessió de la qual s'estén fins al 2069. L'autopista redueix de manera important els temps de desplaçaments a la ciutat de Charlotte, una de les zones que més creixement està experimentant al país", expliquen des de Ferrovial.

La transacció, subratllen, posa en relleu la "confiança de l'empresa en aquest actiu", alhora que reforça el seu compromís inversor als Estats Units. Virgínia (I-66) i Carolina del Nord (I-77).

La companyia va anunciar al començament del 2020 el seu Pla Horizon 24 en què assenyalava el focus de creixement en el desenvolupament d'infraestructures sostenibles amb projectes d'alt valor concessional, i designava el mercat nord-americà com un dels països clau de desenvolupament.

Cintra, la divisió d'autopistes de Ferrovial, és un dels principals promotors i operadors de concessions d'infraestructures de transport. Actualment gestiona 1.262 quilòmetres en 22 concessions a vuit països. Opera, entre altres, les carreteres següents: 407 ETR (Toronto), NTE i LBJ (Texas), I-77 (Carolina del Nord), I-66 (Virgínia) i Autema i A-66 (Espanya). Aquestes dades no inclouen els actius de la societat índia IRB, participada per Cintra.

Noticias relacionadas

contador