dana edreams

Prop d'un 86%: és el que puja eDreams en l'acumulat de les tres últimes jornades després que aquest cap de setmana el president del Govern, Pedro Sánchez, deixés clar que hi haurà temporada turística a Espanya aquest estiu, i anunciés que els turistes estrangers podran venir a partir de juliol. Les seves paraules van tenir un efecte immediat i, segons recull Destinia.com, les cerques d'hotels dins d'Espanya es van disparar un 142% entre les 14.00 hores i les 19.00 hores del dissabte, just després de la compareixença de Sánchez.

  • 6,20€
  • 1,64%

Malgrat aquestes espectaculars pujades, eDreams, considerada la principal companyia de viatges online d'Europa, continua cedint més d'un 20% en un any per l'impacte del coronavirus. A la fi del mes de març, l'empresa va presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal (ERTO) sobre un màxim de 985 treballadors a Espanya, que representen el 90% de la seva plantilla arreu del món, per tal d'assegurar la continuïtat del negoci enmig de la pandèmia.

eDreams va confirmar al març una caiguda del 70% de les reserves i s'ha vist obligada a prendre altres mesures per reforçar la seva liquiditat fins que la situació es normalitzi. La companyia ha implementat diverses proves de resistència o 'stress tests' i ha assumit una reducció "significativa" de les reserves des del moment actual fins a l'última setmana de febrer de 2021.

Pedro Sánchez va anunciar el dissabte el propòsit del Govern de "garantir la reactivació del turisme nacional de cara a aquesta mateixa temporada d'estiu". "Els turistes estrangers poden des d'ara mateix també planificar les seves vacances al nostre país", va afegir, apuntant a juliol com la data en què se'n permetrà l'entrada. A la seva intervenció, el president del Govern va instar els establiments a preparar-se per "reprendre l'activitat en pocs dies".

eDreams es va disparar gairebé un 21% el dilluns i un 34% aquest dimarts. Avui dimecres puja un 11%.

Noticias relacionadas

contador