©Pablo González - Europa Press
©Pablo González - Europa Press

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha aprofitat aquest dimecres la publicació dels resultats de BBVA del 2022, any en què l'entitat ha aconseguit un benefici històric de 6.420 milions d'euros (6.621 milions excloent-ne impactes no recurrents) per demanar a la banca que congeli hipoteques.

Al seu compte personal de Twitter, la ministra es fa ressò de l'increment del benefici registrat pel banc al passat exercici, i afirma que "la crisi no pot ser una excusa per guanyar més".

"Mentre la pujada de l'Euríbor encarirà la hipoteca mitjana en 250 euros al mes, els beneficis de BBVA creixen el 38%, fins a arribar als 6.420 milions d'euros, els més grans de la seva història", apunta la vicepresidenta segona.

Per això, demana "congelar hipoteques, moderar beneficis" a un sector que s'està veient fortament beneficiat de l'enduriment monetari que duen a terme els bancs centrals de tot el món, en el cas de les entitats espanyoles, per l'encariment de tipus del Banc Central Europeu (BCE) per domar l'elevada inflació.

Per part seva, la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, també s'ha pronunciat a la xarxa social per demanar "una intervenció pública de l'economia que topi les hipoteques de tipus variable. Que els que més tenen paguin el que els correspon".

"BBVA ha tingut beneficis extraordinaris durant el 2022 en un moment en què la gent del nostre país ho està passant malament", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador