ep archivo   caixabank 20220429074704
Archivo - CaixaBankEduardo Parra - Europa Press - Archivo
4,94€
  • 0,00€
  • -0,02%

"El pla de negocis de CaixaBank descriu una ruta directa cap a la rendibilitat". És l'opinió dels analistes de Credit Suisse, que reiteren la seva qualificació de sobreponderar i es mantenen el preu objectiu de 3,9 euros per acció després que l'entitat presentés el seu Pla Estratègic 2022-2024.

Segons explica Credit Suisse en un informe, “les palanques són clares”. Destaca, d'una banda, un balanç molt orientat a les pujades de tipus d'interès; de l'altra, un creixement continuat dels ingressos per estalvi a llarg termini i protecció i, finalment, les millores en l'eficiència. "El resultat és encoratjador", diuen, en considerar que tindrà lloc la creació de capital per finançar la distribució dels accionistes.

"Enmig de les tensions geopolítiques actuals i la incertesa macro, creiem que el pla de CaixaBank és conservador i depèn de l'exposició geogràfica més saludable al sud d'Europa, Iberia. Veiem un rendiment total sobre la distribució de capital del 14% a l'exercici 2022, incloent-hi els dividends en efectiu i les recompres, i un ROT que arriba al 12,8% l'any 2024”, afegeixen.

Veuen un palanquejament operatiu més gran que impulsa la rendibilitat. Els economistes de Credit Suisse ara esperen pujades dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE) a partir del juliol, que se suma a un euríbor a 12 mesos ja en territori positiu. "La revisió de preus gradual i retardada del llibre de préstecs i la reinversió de la cartera de valors en bons de més rendiment afegeixen un 8% a les nostres estimacions de NII el 2023 i 2024".

A més, les seves previsions incorporen un creixement continu de les comissions i els ingressos per assegurances, menors contribucions al Fons Únic de Resolució i al Fons de Garantia de Dipòsits el 2024. En general, augmenten les seves estimacions de guanys nets en un 2% i 3% per als anys 2023 i 2024, respectivament.

Pel que fa als plans de distribució de capital, destaquen que ha començat la recompra de 1.800 milions d'euros i se segueix acumulant el dividend en efectiu amb càrrec als beneficis del 2022. “Veiem un rendiment total en la distribució d'aquest any del 14 %, recolzat per una visibilitat comparativament millor de les perspectives macroeconòmiques enfront dels seus parells al sud d'Europa”.

"Amb una suficiència sòlida de capital, veiem que CaixaBank distribueix tot l'excés de capital per sobre d'un objectiu del 12% per a l'any fiscal 2024, barrejant efectiu i recompres, i complint el compromís acumulat de 9.000 milions d'euros per al 2022-2024", afirmen.

Noticias relacionadas

contador