nike portada zapatilla
93,10$
  • 1,10$
  • 1,20%

Nike i altres fabricants de calçat nord-americans han signat una carta conjunta per demanar a Donald Trump que no inclogui els seus productes a la llista d'aranzels amb la Xina. La missiva, amb data del 20 de maig, va ser publicada a la web de l'FDRA (l'Associació de Distribuïdors Minoristes de Calçat als EUA) i secundada per gairebé 200 empreses del sector.

Entre aquestes, a més de la pròpia Nike, s'inclouen Reebook, Under Armour i Foot Locker. Totes elles es refereixen a la llista d'aranzels de 325.000 milions de dòlars en béns d'importació xinesa que inclou sabatilles.

Les fabricants asseguren que la seva indústria afronta actualment "3.000 milions de dòlars en despeses d'importació" i alerten que "qualsevol increment d'aquests costos tindrà un impacte directe en el consumidor nord-americà".

Aquestes empreses sostenen que si els costos de transport són grans, pugen els sous i altres costos addicionals, serà el client qui acabi pagant més pel producte.

L'FDRA estima que, en dur a terme els aranzels que Trump s'ha proposat, la indústria del calçat nord-americà haurà de gastar 7.000 milions de dòlars addicionals que, al final, acabaran sent assumits pel client final del producte.

El del calçat no és un dels sectors més afectats per la guerra comercial. El tecnològic està en hores baixes des que Google, Intel i Qualcomm trenquessin els seus negocis amb la xinesa Huawei. Ara, el panorama llança una sèrie d'incerteses sobre gegants del sector com Apple, que pot acabar pagant els plats trencats aranzelaris del president nord-americà.

Noticias relacionadas

contador