ep presidentedistrito castellana norte dcn antonio bejar
AYUNTAMIENTO DE MADRID - Archivo

BBVA ha acomiadat Antonio Béjar, que va ser president de Districte Castellana Nord (DCN), l'empresa encarregada d'executar l'Operació Chamartín. En el marc de la causa penal que investiga la relació entre el banc i l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo, va ser la pròpia entitat la que va cessar Béjar, just després que la Fiscalia demanés per a ell llibertat sota fiança de mig milió d'euros. Tres dies després, però, aquesta sol·licitud va ser retirada, però Béjar ja estava fora de la presidència de DCN i havia de reincorporar al lloc que va deixar a BBVA per assumir aquest càrrec. Ara ha estat acomiadat, segons confirmen fonts oficials del banc.

  • 11,04€
  • 1,24%

Aquest esdeveniment, que avança aquest dimarts La Información, no estaria relacionat amb la disposició de Béjar a col·laborar amb la Justícia, sinó més aviat amb els resultats de l'auditoria forensic que el banc va encarregar fa mesos a PwC, Uría Menéndez i Garrigues, segons informen fonts coneixedores del procés judicial.

El banc va confirmar fa més d'un mes que les línies d'investigació originals d'aquesta auditoria havien acabat i els "troballes rellevants" n'havien estat remesos al jutge.

Un representant de l'entitat haurà de declarar davant del magistrat el proper 10 d'octubre, després que la seva declaració, inicialment fixada per aquest mateix dimarts, fora posposada per la impossibilitat del propi jutge d'assistir-hi.

Ho farà com investigat després que la Fiscalia demanés la seva imputació pels delictes de suborn, revelació de secrets i corrupció. Els fiscals van concloure també que alguns directius del banc van cobrar "dons" per part de Villarejo per intervenir en la seva contractació.

Béjar és l'únic dels imputats en la novena peça del cas Villarejo, en la qual s'investiga BBVA, que ha declarat davant del jutge. Va ser citat per primera vegada el 4 de juliol i en aquest moment va reconèixer davant del magistrat Manuel García Castelló que va treballar amb Grup Cenyt, l'empresa de Villarejo, per localitzar crèdits morosos, però que no coneixia l'excomissari.

Més tard, després que El País publiqués que en DCN es van destruir el passat mes de juny diversos discos durs suposadament relacionats amb Villarejo, el jutge va cridar de nou Béjar a declarar i ho va fer els dies 27 (divendres) i 29 de juliol (dilluns). Després del primer d'ells, la Fiscalia va demanar la seva llibertat sota fiança de mig milió d'euros i BBVA va decidir destituir-lo de la presidència de DCN. El dilluns següent, però, els fiscals van retirar aquesta petició i Béjar va manifestar la seva voluntat de col·laborar amb la Justícia.

Noticias relacionadas

contador