ep una startup tancaronda200000 euros per desenvolupartest per dete
Una startup tanca una ronda de 200.000 euros per desenvolupar un test per deteSABADELL

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

L'empresa emergent ADmit Therapeutics ha tancat una ronda de 200.000 euros per seguir desenvolupant un test per a la detecció precoç de l'Alzheimer, ha informat el Banc Sabadell en un comunicat aquest dilluns.

BStartup del Banc Sabadell i Ship2B han liderat la inversió, que es destinarà a emprendre el pla de desenvolupament de la prova diagnòstica, iniciar la fase de validació clínica i els acords amb socis comercials.

Es preveu que aquesta empresa emergent desenvolupi un nou dispositiu IVD de laboratori, que obtingui la corresponent marca CE a la fi del 2022.

Ship2B ha participat a través d'Equity4Good, el seu vehicle d'inversió, coinvertit pel Fons Europeu d'Inversió i la seva xarxa d'inversió d'impacte, i en la ronda també han participat Gènesi Biomed i altres inversors privats.

La directora general i cofundadora de l'empresa, Marta Barrachina, ha assegurat que a curt termini, "el test diagnòstic permetria optimitzar el reclutament dels pacients en els assajos clínics" i ha concretat que així s'incrementaria la possibilitat d'identificar un fàrmac curatiu per a la malaltia i poder demotrar-ne l'eficàcia.

Ha qualificat d'essencials els socis d'ADmit Therapeutics per poder avançar en aquesta direcció i ha afegit que aquesta ronda d'inversió ha permès "valoritzar la prova de concepte clínica i reforçar la propietat intel·lectual".

contador