BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

L'empresa catalana Visyon ha estat seleccionada per participar en un projecte de l'Agència d'Innovació de Moscou per aplicar la realitat virtual, augmentada i mixta a estudiants dels darrers anys de secundària que tinguin algun tipus de discapacitat motora temporal, que no poden assistir a classe.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat ha informat que l'empresa presentarà als alumnes "diferents opcions professionals de manera immersiva" i els ajudarà a identificar la seva vocació.

Visyon, que ha comptat amb el suport de l'agència de la Generalitat Acció, està treballant en una prova pilot en un centre de rehabilitació per a nens i joves, que atén a prop de 1.600 usuaris a l'any.

La companyia ha adaptat la seva plataforma VRoadcaster, que requereix l'ús d'ulleres de realitat virtual, al projecte i la pedagoga i consultora d'Innovació i Formació de Visyon, Alicia Cañellas, ha explicat que els alumnes es posen les ulleres i disposen d'un panell per interaccionar amb l'entorn immersiu, fer accions i autoevaluarse.

L'empresa espera començar a treballar en una segona fase en la qual té previst introduir solucions perquè els alumnes puguin seguir les classes a distància, "a través de videoconferències immersives 360º i amb comunicació bidireccional".

contador