PALMA, 23 (EUROPA PRESS)

Un Jutjat de Palma ha reconegut el dret d'una passatgera a ser indemnitzada pel retard d'un vol fins i tot si decidís voluntàriament no agafar el vol retardat.

En concret, el Jutjat Mercantil Número 1 de Palma ha dictat una sentència en la qual estima la demanda d'una passatgera contra Ryanair i condemna la companyia a abonar 500 euros a l'afectada.

La demanda era d'un vol entre Palma i Barcelona que va tenir un retard superior a quatre hores, al juliol del 2019. La companyia denegava la compensació econòmica perquè la passatgera no va agafar el vol retardat.

El Jutjat no ha acceptat les al·legacions de Ryanair, en entendre que el dret de compensació "neix del retard superior a tres hores, i és totalment indiferent que el passatger decideixi volar o no". Segons el jutge, l'únic requisit és que el passatger es presenti a facturació.

El Jutjat considera que no es pot pretendre obligar el passatger, "que ja ha patit el perjudici per la molèstia de la pèrdua de temps", a fer el viatge per mantenir el seu dret de compensació. "El plantejament és completament inacceptable", conclou la sentència.

contador