BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

Un 46,6% dels visitants a la ciutat de Barcelona repeteixen l'experiència, segons un estudi amb xifres del 2018 de l'Observatori de Turisme de Barcelona publicat aquest dissabte.

La xifra és més elevada pels qui repeteixen el viatge a la Destinació Barcelona (la província al complet), que se situa en el 47,4%, mentre que els qui tornen a la regió (el total de la província excepte la ciutat) aconsegueix el 48,6%.

Dels qui repeteixen, un 29,4% ho fan per raons professionals, una xifra que s'eleva al 31,4% a la regió.

La despesa total en allotjament per persona i dia augmenta considerablement a la ciutat a mesura que la visiten més vegades, i passa dels 77,89€ en la primera visita als 89,29€ en la cinquena, mentre que en el conjunt de la Destinació es manté constant.

La majoria de repetidors s'allotgen en hotels, mentre que els que dormen en cases particulars d'amics o familiars representen un 20,7% del total de repetidors, i augmenta un 7,7% en la primera visita.

La despesa en menjar per persona i dia a Barcelona passa dels 33,35€ en la primera visita als 43,09€ en la cinquena, i la despesa en cultura i oci baixa a la meitat.

VISITANTS DE LA RESTA D'ESPANYA

Per nacionalitats, la majoria de repetidors a la Destinació Barcelona són visitants de la resta d'Espanya, seguits del Regne Unit, França i els Estats Units.

A la regió, l'aspecte que els repetidors valoren millor és l'amabilitat de la gent, i a la ciutat és l'arquitectura i la cultura, tot i que a mesura que tornen a visitar la Destinació Barcelona disminueixen la seva valoració.

El president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha assegurat que "aquest estudi suposa un pas endavant en clau de sostenibilitat perquè permet saber i analitzar a fons l'evolució dels visitants i el seu comportament".

contador