ep tusquets presentaseva candidatura per presidircambrabarcelona
Tusquets presenta la seva candidatura per presidir la Cambra de BarcelonaEUROPA PRESS

Rebutja encapçalar una candidatura "continuista" i assegura que no pactarà amb ningú

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

El financer Carles Tusquets aspira a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona perquè l'empresariat guanyi grandària i sigui més competitiu: "És impossible competir a Europa sent petitó".

Així ho ha expressat aquest divendres en l'acte de presentació de la seva candidatura, que compta amb els suports de grans companyies com Seat, Planeta i Colonial, davant d'unes 200 persones.

"Pels suports que tenim, hem de guanyar. Tenim un suport global, i transversal, no només de les petites i mitjanes, sinó que espero que també de les grans, perquè són un pol d'atracció, de creació de riquesa, de llocs de treball", ha asseverat.

LÍNIES D'ACTUACIÓ

Ha explicat que el primer que volen és que tota la ciutadania i els empresaris de Barcelona sàpiguen què és la cambra, què ha fet, què pot fer i com s'hi poden involucrar: "Això és el més important".

A més, ha insistit que l'ens camaral ha de ser "absolutament independent", per la qual cosa ha defensat que la candidatura que guanyi ha de ser prou forta per no deixar-se instrumentalitzar per part del poder polític.

Creu que la cambra ha de ser la veu de la societat civil emprenedora, alhora que ha de conjugar tot el talent possible: "No podem deixar escapar ni un mil·límetre de talent. Barcelona ha perdut pistonada com a centre d'atracció de talent i com a centre de creació d'empreses".

NI CONTINUISTA NI PACTISTA

Tusquets també ha assegurat que no està disposat a pactar, perquè això suposaria renunciar al seu equip, i ha rebutjat ser qualificat de continuista.

VOT GARANTISTA

Tusquets, que es presenta sota la companyia Trea Capital, no s'ha posicionat sobre la vaga general d'aquest dijous i, preguntat pel vot electrònic, ha contestat que estan a favor de qualsevol mètode sempre que sigui garantista.

"Volem que hi hagi una seguretat jurídica total i absoluta que el vot, sigui com sigui, sigui garantista. Garantia que, el que voti, sigui qui ha de votar. No un gestor administratiu per als seus clients, no una patronal per als seus associats. El que volem, és que voti l'empresa, l'empresari", ha raonat.

La candidatura de Tusquets també està formada perRamón Asensio (Roca Sanitario), Areas, Autocares Julià, Toni Brunet (Tradia), Amant Hussain (Condis), Joan Parra (Fundació Leitat), Ramon Riera (Eurofincas Real Estate), Pere Vicens (Editorial Vicens Vives) i Lluís Vendrell (Unión Suiza), entre d'altres.

contador