ep chacon i torra presideixen els guardonsturismecatalunya 2018
Chacón i Torra presideixen els Guardons del Turisme de Catalunya 2018Europa Press

Vilafranca del Penedès, Calaf, l'Associació Marques de Pastor i la professora Estela Mariné, premiats en Guardons del Turisme de Catalunya

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat aquest dilluns el que ell considera un moment excepcional per a Catalunya, en referència a les xifres econòmiques i de turisme de la regió, davant de les "prediccions catastrofistes que volien espantar i condicionar la participació lliure dels ciutadans".

Ho ha recordat durant l'acte d'entrega dels Guardons de Turisme de Catalunya 2018, que ha tingut lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i ha comptat amb la presència del president Torra, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, el director general de Turisme, Octavi Bono, i 300 professionals del sector del turisme.

Els premis reconeixen cada any la feina del sector turístic català i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional, amb les categories de millor experiència turística, innovació en accions promocionals i comercialització, millor projecte de coneixement i investigació referit al sector turístic i turisme responsable.

"MOMENT EXCEPCIONAL"

Torra ha felicitat els guardonats i ha volgut recordar algunes xifres per constatar l'estat del turisme a Catalunya "davant les notícies estimadament malintencionades" i la voluntat que la regió fos catastròfica en terreny econòmic, segons ell.

Creu que els premiats demostren valors com la sostenibilitat, la innovació, el talent o l'ètica, juntament amb els quals, segons Torra, també hi ha els de la democràcia, la llibertat, la fraternitat i la justícia: "Valors pels quals en aquests moments a l'Europa del segle XXI hi ha presos polítics i exiliats, amb tots el meu record, el meu reconeixement i el meu homenatge", ha afegit Torra.

Ha recordat que durant els nou primers mesos de l'any, la despesa del turisme estranger ha aconseguit nivells rècords per valor de 16.800 milions d'euros, gairebé un 6% més que el 2017, i que les xifres de ports i aeroports han anat en augment: "El nombre de turistes també s'ha incrementat al setembre, el qual ha arribat als dos milions després de dos mesos de lleus descensos".

"Els guardonats d'avui sou un exemple d'iniciativa i de no deixar-vos portar ni pel pessimisme, ni pels anuncis de calamitats", ha raonat.

TECNOLOGIA I SOSTENIBILITAT

Tant el president com Chacón han posat en valor el nou Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya per als propers quatre anys, que ha de dibuixar les línies estratègiques del turisme a Catalunya, així com el Pla Estratègic de Turisme 2018-2022, que ha de servir per apropar la prosperitat a l'àmbit del turisme, en paraules de la consellera.

Així mateix, han reivindicat el videojoc de realitat virtual per promocionar Cataunya impulsat des de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), denominat 'Legends of Catalonia', i el reconeixement del film 'La Ruta de l'Atzar' com a millor curt turístic del món el 2018 pel Comitè Internacional de Films Turístics.

"El turisme, no tingueu cap dubte, pel Govern de Catalunya, és una aposta d'avui, una aposta de present i una aposta de futur", ha resumit, i ha ressaltat la necessitat de posar el focus a les noves tecnologies com el 'big data' i en la col·laboració públic-privada, així com aprofitar l'enorme potencial de Barcelona i Catalunya com 'hubs' tecnològics, en les seves paraules.

PREMIATS

El premi a la millor experiència turística ha estat atorgat a l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès pel projecte 'El camí del Vi', un recorregut que permet experimentar amb els cinc sentits el món de la vinya i el vi adreçat a residents i visitants.

L'Ajuntament de Calaf ha estat guardonat en la categoria a la Innovació en accions promocionals i comercialització pel projecte 'Les botigues de la plaça Gran, un tresor recuperat', que recupera l'antic comerç de la plaça porticada en forma de museu.

El projecte d'investigació centrat en la imatge i la identitat de la Catalunya turística de la professora Estela Mariné ha estat reconegut com a millor projecte de coneixement i investigació referit al sector turístic.

El premi al turisme responsable ha estat atorgat a l'Associació Marques de Pastor, integrada per sis cases rurals i una agència de viatges que treballen juntes per crear productes turístics responsables al Pallars.

contador