ep vago del metrobarcelona
Vagó del Metro de BarcelonaTMB

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha assegurat aquest dimecres que no veu raons objectives per convocar una vaga de Metro durant les properes setmanes perquè el conveni col·lectiu s'està aplicant i la crisi de l'amiant "s'està gestionant amb rigor i diàleg permanent" amb els afectats i la plantilla.

En un comunicat, l'empresa ha explicat que el comitè d'empresa ha convocat una assemblea de treballadors aquest dijous per proposar una tanda d'aturades parcials per desenvolupar en les properes setmanes: "Tindria efectes greus en el servei amb un cost mínim per als treballadors, i aniria contra l'interès públic i la mobilitat".

En relació als arguments del comitè d'empresa, TMB ha manifestat que el conveni col·lectiu de Metro estarà vigent fins a finals del 2019 i s'està aplicant de manera "constructiva i favorable" en millores econòmiques, socials i de les condicions de treball de la plantilla.

Ha recordat que han impulsat un pla de gestió de materials amb contingut d'amiant, i que, amb les mesures adoptades, no existeix risc d'exposició per a treballadors ni usuaris, i ha subratllat que les manifestacions pleurals benignes detectades "no es poden considerar malalties professionals", segons la legislació.

Així mateix, ha declinat mesures com la neteja centralitzada de la roba de treball perquè "en cap cas" ha pogut estar en contacte amb fibres d'amiant, i ha insistit que la direcció de TMB farà seguiment dels afectats i implantarà noves mesures per assegurar la seva salut i acompanyament.

També ha dit que l'automatització i digitalització del servei permet adaptar-lo a la demanda i reduir el temps de resposta davant les incidències, i que "en cap cas" suposa reduir la plantilla --que en els últims quatre anys ha augmentat en 550 persones--.

En aquest sentit, ha al·legat que els acomiadaments amb motiu de vaga "són la resposta de l'empresa a uns fets delictius comesos per un grup de treballadors --auxiliars de control i informació-- per expedir denúncies falses que els permetin quedar-se amb els diners de les multes.

contador