BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

El pas de la borrasca Gloria per Catalunya continua provocant afectacions en la circulació ferroviària al nord de la província de Barcelona i a Girona, ha informat Adif en un comunicat aquest dimecres.

Els principals problemes es produeixen a la línia Barcelona-Mataró-Maçanet, en què la circulació es troba interrompuda des de Badalona per risc de desbordament de rieres, inundacions a diversos punts de la costa i trams coberts per sorra.

També ha descarrilat una maquinària de via que estava fent la revisió de la línia i ha caigut el pont del riu la Tordera a causa de la crescuda del nivell de l'aigua entre Malgrat i Blanes.

D'altra banda, en el trajecte Sant Celoni-Maçanet està suspès el servei per la caiguda d'arbres i altres obstacles, mentre que entre Maçanet i Caldes de Malavella, i Figueres i Portbou, la circulació també està interrompuda per falta de tensió.

A més a més, a la línia de Puigcerdà només se circula des de Barcelona fins a la Garriga, perquè s'han produït despreniments i caiguda d'arbres que obstaculitzen la via, a més d'acumulació d'aigua a diversos punts, com el túnel de Vic, on hi ha més d'un metre d'aigua sobre el carril.

Adif ha explicat que ha mobilitzat tots els equips tècnics i materials disponibles per desplaçar-se als punts més crítics i avaluar els danys i fer les operacions necessàries per restablir la circulació tan aviat com sigui possible.

No obstant això, hi ha alguns trams als quals encara no s'ha pogut accedir arran de les dificultats que també es registren a les carreteres i camins propers a la infraestructura ferroviària.

contador