La companyia confirma que fins ara no s'ha detectat cap accés fraudulent a les dades

MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

Telefónica ha resolt una vulnerabilitat que permetia accedir a través d'una web de la companyia a dades de la factura de clients aleatoris de Movistar sense que fins ara s'hagi detectat cap accés fraudulent.

Fonts de la companyia han explicat que, després de detectar aquest diumenge una comunicació de l'associació de consumidors Facua en la qual s'indicava que hi havia problemes amb dades de clients en una empresa de l'Ibex-35, Telefónica es va activar per fer tot tipus de comprovacions.

Després de confirmar-se que l'assumpte afectava Movistar, es va detectar una vulnerabilitat que permetia accedir a través d'una web de la companyia a dades de la factura de clients aleatoris. "Es van prendre immediatament les mesures corresponents i aquesta passada matinada la vulnerabilitat ja va quedar resolta", ha informat l'operadora.

En aquest sentit, ha remarcat que les anàlisis efectuades confirmen que fins ara "no s'ha detectat cap accés fraudulent" i ha assenyalat que aquest fet ja ha estat posat en coneixement de totes les autoritats competents. A més, ha afegit que s'ha iniciat una anàlisi per determinar què ha passat.

contador