ep acordacs i atlantia per abertis
Acord entre ACS i Atlantia per AbertisEUROPA PRESS

Alerta que si revisa a la baixa el 'rating' d'Atlantia en dos o més graons, tindrà un "impacte negatiu" en la nota d'Abertis

MADRID, 17 (EUROPA PRESS)

L'agència de qualificació Standard & Poor's (S&P) ha decidit aquest divendres mantenir el 'rating' d'Abertis després d'haver situat aquest dijous en revisió negativa Atlantia, que controla el 97,75% del seu capital social amb ACS a través de Hochtief.

La companyia ha assegurat que preveu mantenir la nota de la companyia espanyola fins i tot encara que rebaixin en un graó el 'rating' d'Atlantia com a conseqüència de l'ensorrament d'un pont a Gènova aquest dimarts, perquè la seva filial Autostrade és la concessionària de la infraestructura.

No obstant això, l'empresa ha alertat que si decideix revisar a la baixa el 'rating' d'Atlantia en més de dos graons, tindrà un "impacte negatiu" en la qualificació d'Abertis.

S&P ha assegurat que manté el seu pronòstic que Atlantia podrà prendre el control d'Abertis mitjançant els acords ja tancats amb els accionistes. A més, encara que l'agència de qualificació elevi en 50 punts bàsics les seves previsions del cost de refinançament dels 10.000 milions d'euros en deute que falten per renegociar, el 'rating' d'Abertis seguiria dins del rang de 'BBB'.

La revisió negativa de la nota d'Atlantia "reflecteix el risc que les investigacions sobre la causa de l'esfondrament del pont puguin arribar a accions judicials que acabin en multes o, en un cas extrem, en la rescissió de la concessió d'Autostrade", ha destacat S&P.

contador