ep banc sabadell arxiu
Banc Sabadell (Arxiu)BANCO SABADELL - Archivo

MADRID, 30 (EUROPA PRESS)

Banc Sabadell continua amb la venda d'actius no estratègics després de capitalitzar el 100% de la seva dipositaria institucional a BNP Paribas Securities Services per un import de 115 milions d'euros, subjecte a determinades condicions, segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'acord preveu cobraments addicionals posteriors al tancament subjectes al compliment de determinats objectius lligats al volum d'actius en dipòsit de BNP Paribas i als seus ingressos per comissions.

El banc que presideix Josep Oliu calcula que aquesta operació generarà una plusvàlua neta de 75 milions d'euros, tot i que tan sols es reconeixeran 58 milions d'euros en el moment del tancament (corresponents a set punts bàsics de CET1).

Els 17 milions d'euros restants es periodificaran en els exercicis següents. El tancament de l'operació es preveu el segon trimestre del 2021, un cop s'obtinguin les autoritzacions pertinents.

El negoci de dipositaria institucional, que es va posar a la venda a final del 2019, comptava amb uns 22.000 milions d'euros en actius sota gestió a tancament del 2019.

Amb aquesta operació, que ha liderat Arcano, Banc Sabadell continua amb l'objectiu de centrar-se en negocis considerats estratègics.

Banc Sabadell també pretén vendre el 100% de la seva filial de rènting d'automòbils amb l'assessorament d'AZ Capital. El banc català és l'únic que encara manté en el seu balanç aquest tipus d'actius, motiu pel qual la seva intenció és desfer-se d'aquest negoci i centrar-se només en l'activitat financera de rènting.

Algunes d'aquestes operacions que ha dut a terme recentment Banc Sabadell són l'aliança amb Amundi, a la qual va vendre Sabadell Asset Management per 430 milions d'euros al gener.

L'agost de l'any passat també va vendre el 100% del capital social de la promotora Solvia Desenvolupaments Immobiliaris (SDIN) i un conjunt d'actius immobiliaris a una entitat controlada per fons que gestiona Oaktree Capital Management. L'import total de l'operació, referenciat al perímetre existent a 1 de gener del 2019, va ascendir a 882 milions d'euros.

El 80% de Solvia Serveis Immobiliaris, part escindida de la seva 'servicer' Solvia, es va vendre a final del 2018.

contador