ep francisco reynes presidentenaturgy
Francisco Reynés, presidente de NaturgyNATURGY

MADRID, 21 (EUROPA PRESS)

El president de Naturgy, Francisco Reynés, ha valorat que l'aliança amb l'algeriana Sonatrach "és un exemple de bon enteniment entre dues companyies".

Reynés va participar en una cerimònia organitzada a l'Ambaixada d'Algèria a Espanya en la qual es va posar en relleu la cooperació i les inversions entre els dos països, en particular en el sector de l'energia.

La cerimònia va tenir com a protagonista la relació de prop de 50 anys entre les dues companyies, reforçada per la renovació aquest any dels contractes de subministrament de gas algerià a Espanya fins el 2030, que representen més del 40% de l'aprovisionament de la companyia espanyola.

En l'acte a l'ambaixada, Reynés va destacar que Naturgy va ser "un dels primers operadors mundials a apostar pel subministrament algerià i, en l'actualitat, som uns dels principals clients de Sonatrach a nivell mundial".

Així mateix, va subratllar que Sonatrach, accionista també de l'espanyola amb una participació del 4%, "ha estat un soci fiable que sempre ha mantingut els seus compromisos amb Espanya".

Per la seva banda, el president director general de Sonatrach, Abdelmoumen Ould Kaddour, va afirmar que la renovació dels contractes de subministrament de gas natural amb Naturgy dóna testimoniatge de la intensitat de les relacions històriques entre les dues companyies, així com del potencial de cooperació que existeix entre Sonatrach i el conjunt dels socis espanyols, va informar en un comunicat l'Ambaixada algeriana.

Mentrestant, l'ambaixadora algeriana, Taous Feroukhi, va assenyalar que la reconducció dels acords de subministrament de gas algerià a Espanya fins l'any 2030, "aferma les relacions de confiança teixides entre els dos països des de fa més de 50 anys".

Naturgy i Sonatrach són també socis a Medgaz, el gasoducte submarí que uneix la costa algeriana de Beni Saf amb Almeria, on posseeixen una participació del 15% i el 43%, respectivament.

contador