putin rusia

El president rus, Vladímir Putin, va dir aquest dimecres que el seu país no està utilitzant l'energia com una arma contra Europa i que Rússia està disposada a ajudar a la regió mentre duri la seva crisi energètica.

"No estem utilitzant cap arma", ha declarat a CNBC a Moscou aquest dimecres. "Fins i tot durant els moments més durs de la Guerra Freda, Rússia va complir regularment les seves obligacions contractuals i va subministrar gas a Europa", ha afegit.

En referir-se a les informacions que indiquen que Rússia ha retingut el subministrament de gas a Europa, Putin va qualificar tals acusacions de "xorrades amb motivació política" i va afirmar que no hi ha res que sostingui la idea "que utilitzem l'energia com una espècie d'arma ". Per contra, ha dit, Rússia està "ampliant els seus subministraments a Europa".

Les declaracions de Putin es van produir durant la seva participació en un panell moderat per Hadley Gamble, de CNBC, a la Setmana Russa de l'Energia, un esdeveniment anual que se celebra a Moscou en la seva vintena edició. Abans de la taula rodona, en què van participar els directors generals d'ExxonMobil, BP, TotalEnergies i Mercedez-Benz, Putin va dir que Europa no hauria de "culpar ningú" de la crisi energètica de la regió i que els països europeus no havien fet prou per reposar les reserves de gas durant l'estiu.

"L'augment dels preus de gas a Europa és conseqüència d'un dèficit d'energia i no a l'inrevés, de manera que no hem de tractar de culpar els altres, que és el que intenten fer els nostres socis", va dir als delegats de l'esdeveniment.

"El mercat europeu del gas no sembla estar ben equilibrat ni ser predictible", va indicar, i la raó principal és, va afegir, "que no tot en aquest mercat depèn dels productors, ja que els consumidors de gas no hi juguen un paper menor".

Noticias relacionadas

contador