ep parcs reunits
Parcs ReunitsPARQUES REUNIDOS - Archivo

MADRID, 17 (EUROPA PRESS)

Parques Reunidos abonarà aquest dimecres, 17 de juliol, un dividend de 0,2477 euros per acció corresponent als comptes del 2018, al qual destinarà 20 milions d'euros, una quantitat similar a la de l'exercici precedent.

Piolin BidCo, la societat creada pel fons suec EQT (50,01%), Miles Capital (23,96%) i Alba Europe (26,03%) per a l'oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) sobre Parques Reunidos, ha elevat al 8,85% la seva participació en el capital del grup d'oci, en plena operació, llançada a un preu de 14 euros per títol.

En l'anunci previ els oferents ja van explicar que el dividend es descomptarà en cas que l'OPA es liquidi amb posterioritat a la data prevista per al seu abonament.

El 24 de maig, EQT, GBL i Alba Europe van presentar la sol·licitud prèvia per a una OPA voluntària sobre el 55,79% de Parques Reunidos que no controlen, juntament amb cinc avals per més de 630,65 milions d'euros que garanteixen la totalitat de la contraprestació oferta per la totalitat de les accions a les quals es dirigeix.

Un mes abans, Corporación Financiera Alba (a través d'Alba Europe) i GBL (a través de Miles Capital), accionistes majoritaris, van anunciar un acord amb el fons suec EQT per presentar una OPA sobre el 55,79% de Parques Reunidos a raó de 14 euros per títol, que valora en 1.130 milions d'euros el grup d'oci.

L'OPA, presentada a través de la societat Piolin BidCo, estava subjecta a una acceptació mínima del 30,79% del capital social, una condició que ha quedat eliminada en superar el 50% del capital de Parques Reunidos.

El passat 20 de juny, la Comissió Europea va donar llum verda a l'adquisició del grup Parques Reunidos pels fons EQT, GBL i Alba Europe. Prèviament, l'11 de juny la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va admetre a tràmit l'OPA pel grup d'oci espanyol.

Parques Reunidos va obtenir un benefici net de 13 milions d'euros en el seu últim exercici fiscal, tancat el 30 de setembre del 2018, un 14,5% més respecte a l'anterior. En el primer trimestre d'aquest any el grup, que ha adaptat l'exercici fiscal a l'any natural, va registrar unes pèrdues de 63 milions d'euros, en duplicar els 'números vermells' de 28,2 milions del mateix període de l'anterior.

contador