ep el secretari general de ccoo de catalunya javier pacheco en una imatge darxiu
El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, en una imatge d'arxiu. EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha demanat al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, una reforma del sistema fiscal "més integral" per garantir un augment dels ingressos i disposar de més recursos per desenvolupar polítiques socials.

Així s'extreu de la reunió que tots dos han mantingut aquest divendres i que també ha comptat amb la presència del secretari de Treball i Economia del sindicat, Ricard Bellera.

CCOO ha centrat les seves demandes en l'augment de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i a demanar més inversió en el teixit productiu, com en el Pacte Nacional per a la Indústria (PNI).

També ha reclamat augmentar la partida destinada a qualificació i coneixement i ha assenyalat que la que es dedica a polítiques d'habitatge "és insuficient".

Pacheco també ha instat el Govern al fet que, en cas que aconsegueixi més recursos derivats de l'increment de l'objectiu de dèficit, es dediquin a despesa social, inversió industrial i teixit productiu.

contador