• Aún es posible hacer una serie de ajustes para pagar menos en la declaración
hacienda630

Els contribuents no podran disposar del simulador que permet calcular la declaració d'IRPF corresponent a 2015. Aquest simulador estava diponible des de l'any 2004.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha lamentat la decisió. El simulador era una eina molt útil, ja que els seus resultats orientaven l’usuari, ajudant-lo a prendre decisions que servissin per rebaixar el cost de la declaració.

Aquest servei es va posar en marxa el 2004. Des d’aleshores, cada any es donava a conèixer a mitjan de desembre, però enguany el simulador no estarà disponible.

Segons informa Comunicae, l’Agència Tributària no ha informat a través de la seva web i en consultar per telèfon es limitaven a dir que no tenen informació al respecte. Davant les consultes dels usuaris, el compte de Twitter del suport tècnic de l’Agència Tributària ha explicat que enguany no es publicarà el simulador de la Renda.

AJUSTAMENT DE COMPTES A FINAL D’ANY

Tot i que no és possible disposar del simulador d’IRPF, és possible fer ajustaments abans que acabi 2015 per aconseguir una millora en la declaració de la Renda. Per a això, des de Comunicae recomanen fer comptes i prendre algunes decisions, com fer donatius o vendre béns amb pèrdues per compensar els guanys.

contador