ep mobile world congress 2019 arxiu
Mobile World Congress 2019 (arxiu)DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Des d'un pilot de turisme intel·ligent a Passeig de Gràcia fins a un dron contra incendis a Collserola

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 28 (EUROPA PRESS)

La Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) ha exposat en un mapa interactiu tots els projectes de 5G que s'estan desenvolupant a Barcelona i els que preveu impulsar en els propers anys gràcies a la iniciativa públic-privada 5G Barcelona.

Ho ha fet al seu estand al Mobile World Congress (MWC), saló internacional del mòbil i tecnologia que se celebra des d'aquest dilluns fins aquest dijous als recintes de Gran Via i Montjuïc de Fira de Barcelona i La Farga de l'Hospitalet de Llobregat.

El mapa es va il·luminant per mostrar els diferents pilots que s'estan fent a la ciutat i als seus voltants: des del pilot per a un turisme intel·ligent a Passeig de Gràcia desenvolupat per Mediapro, Orange i Ficosa fins al cotxe connectat amb 5G al recinte Gran Via amb Seat, Telefónica i Ficosa, passant per operacions quirúrgiques a l'Hospital Clínic amb Vodafone i Ais Channel i realitat augmentada al Camp Nou amb el Barça, Telefónica i la GSMA.

També es pot veure el dron contra incendis de Cellnex, Sitep i el grup MásMovil a Collserola i els robots col·laboratius i autònoms d'Acciona, Orange, Samsung i Cisco a la Zona Franca de Barcelona.

El plànol de la MWCapital mostra els laboratoris de la 5G que hi ha a Barcelona: 5G Smart City al 22@, el Centre Tecnòlogic de Telecomunicacions de Catalunya a Castelldefels (Barcelona), Smart Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Thinx 5G Barcelona al Pier 01.

PER AL 2020 I 2021

En declaracions a Europa Press, el director del programa 5G de la MWCapital, Eduard Martí, ha explicat que el 2020 preveuen que els pilots es converteixin en projectes consolidats" i que per al 2021 esperen dedicar-se a iniciatives d'ús comercial amb 5G.

En concret, la iniciativa 5G Barcelona preveu per al 2020 projectes per al canvi social, serveis de salut connectats, dron de vigilància i realitat virtual per a formació, segons es pot veure en el mapa.

Per al 2021, aspira a un projecte pilot amb dron amb intel·ligència artificial (IA) per a emergències, cotxes autònoms, un tren connectat i intel·ligent i serveis de salut electrònics.

INICIATIVA 5G BARCELONA

La iniciativa 5G Barcelona vol crear sinergies i oferir una infraestructura experimental per "provar, crear prototips i implementar noves solucions digitals" a la ciutat.

També vol estimular i consolidar la innovació existent a Barcelona, ajudar a atreure inversió estrangera, impulsar noves empreses tecnològiques i generar una indústria al voltant de la tecnologia 5G.

Està impulsada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la MWCapital, el centre d'investigació i2CAT, CTTC, Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

contador