ep fbricaseatmartorell
Fàbrica de Seat a MartorellSEAT - Archivo

MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

La plantilla de Seat va contribuir amb les seves propostes d'estalvi i millora de processos a una reducció de despeses de 12,6 milions l'any 2017, dins del programa Idees de Millora, que el passat any va rebre 11.200 propostes de treballadors de l'empresa.

Segons ha informat la companyia, gairebé la meitat de les iniciatives van ser reconegudes econòmicament, amb un total 2,12 milions d'euros en premis repartits en deu categories: Producte, Instal·lacions, Ergonomia, Estalvi Energètic, Easy Ideas, Millora dels Processos, Qualitat, Medi Ambient i Innovació.

Una de les iniciatives premiades, presentada per un treballador de la cadena de muntatge, va aconseguir dues geometries diferents en els adhesius del segellat dels cristalls dels vehicles, vàlides tant per l'última versió del Seat Ibiza com per l'anterior. Això va evitar dur a terme una inversió durant el temps de convivència d'ambdues versions en la cadena de muntatge.

El programa, que el pròxim any incorporarà conceptes d'innovació, ludificació i col·laboració social, ha rebut durant els sis primers mesos del 2018 un total de 7.381 idees, fet que suposa una participació ja més gran que en el mateix període del 2017.

El vicepresident de Recursos Humans de Seat, Xavier Ros, ha destacat tant l'índex de participació com "la nova mentalitat" dels treballadors de la companyia doncs, al seu judici, "no només senten que la seva opinió és important, sinó que també són conscients i partícips de la necessitat de tenir una visió mediambiental i de millora dels processos".

Seat també ha informat que pròximament engegarà un nou programa de formació amb la finalitat que tots els seus treballadors tinguin la possibilitat de cursar una formació a la seva elecció, relacionada o no amb el seu lloc de feina. Aquest curs s'incorporarà automàticament al seu perfil professional, es durà a terme fora de l'horari laboral i podrà fer-se de manera presencial o en línia.

contador