BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

L'empresa de gestió de flota de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) Moove Cars ha alertat que el decret llei de la Generalitat per regular el sector l'aboca a aturar la seva activitat a Barcelona i obligarà els operadors a realitzar més de 3.000 acomiadaments.

La companyia, que compta amb 400 llicències i 600 més en tràmit a Catalunya, ha assenyalat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, com a principal responsable de la futura pèrdua d'aquests llocs de treball, segons ha informat en un comunicat.

"La responsabilitat patrimonial derivada d'aquesta decisió obligarà els contribuents catalans a pagar uns 1.100 milions d'euros com a indemnització per l'expropiació de llicències", ha assenyalat l'operadora.

Ha qualificat les mesures de precontractació que pretén impulsar el Govern d'absolutament discriminatòries i desproporcionades, a més de considerar-les lesives per a la indústria automobilística i d'anar contra la llibertat de mercat: "Preserven el monopoli del sector del taxi".

Moove Cars ha atribuït la línia d'actuació de la Generalitat a "la voluntat d'evitar les impugnacions per part de les autoritats de la competència i dels particulars afectats".

Per això, creu que aquest camí no només no justifica l'interès general, sinó que demostra "la por de les autoritats" al fet que aquesta mesura pugui ser objecte d'un control per part dels tribunals.

"La decisió de Calvet és totalment incoherent amb la política del Govern en matèria de ciutats intel·ligents i d'atracció de talent i inversions, i col·loca Catalunya a la cua dels territoris que afavoreixen l'economia digital", ha resolt la companyia.

Moove Cars té 726 treballadors a Catalunya, i a Espanya compta amb 1.800 llicències i 3.000 més en tràmit.

contador