Creuen que l'anunci del protocol públic-privat "dona a entendre que el sector privat no ha fet res"

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha lamentat aquest dimarts que no es visualitzi la seva lluita contra les violències sexuals i ha alertat que l'anunci de la creació d'un protocol públic-privat "dóna a entendre que el sector privat no ha fet gens".

En declaracions a Europa Press, el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, ha explicat que no s'ha sentit representat en la reunió d'aquest dimarts, en la qual la Generalitat, administracions locals i entitats socials han acordat impulsar un protocol contra les violències sexuals a espais d'oci.

"Fa dos anys que treballem en aquest tema. Al març vam defensar un distintiu internacional de seguretat per a l'oci nocturn que porta incorporat un protocol per a aquests espais", ha explicat, en referència a l''Internacional Nightlife Safety Certified (INSC).

El distintiu, impulsat per l'Associació Internacional d'Oci Nocturn, a més d'altres mesures de seguretat, inclou la campanya 'Demana per Ángela', un protocol per ajudar les dones que ho necessitin i dona formació al personal dels locals per detectar futures situacions de risc.

Boadas considera que el sector privat "té molt a dir" i que depèn d'aquest impulsar aquests mecanismes per evitar agressions i abusos sexuals en els seus locals.

"El sector ha fet molt per evitar aquest tipus de problemàtiques", ha explicat Boadas, i ha dit que el sector ha fet front a aquesta problemàtica abans que la Generalitat.

Fecasarm també ha incorporat un distintiu que segueix les recomanacions de l'ONU que premia als locals que respectin la igualtat de gènere en oci nocturn, ja sigui en condicions laborals com en no promocionar ofertes sexistes.

"Tenim els locals molt ben vigilats però no podem controlar tot allò que es produeixi fora. Hi ha molta vigilància i el públic se sent segur. Aquestes dades no tenen res a veure amb els locals. Hem reduït aquestes agressions", ha afegit, sobre l'augment de les denúncies per agressió o abús sexual respecte a l'any passat.

contador