ep mercat
MercatEUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 14 (EUROPA PRESS)

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va disminuir un 0,7% durant el juliol en relació amb el mes anterior i va moderar una dècima la seva taxa interanual, fins al 2,2%, segons les dades definitives publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que coincideixen amb els avançats a finals del mes passat.

Estadística assenyala que en la moderació de la taxa interanual de l'IPC de juliol ha influït principalment el baix encariment dels aliments i begudes no alcohòliques, especialment per la baixada dels preus de peix, marisc i olis, i també pel descens dels preus dels paquets turístics en relació amb el nivell de fa un any.

La taxa interanual de juliol és la 23a taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus siguin avui un 2,2% superiors als de fa un any.

Després d'haver registrat durant el gener una taxa interanual del 0,6%, la més baixa en 16 mesos, l'IPC interanual va tornar el febrer a superar l'1%, tendència que es va mantenir durant el març i l'abril. El maig ja es va aconseguir la barrera del 2%, a la qual no s'arribava des d'abril del 2017.

La inflació subjacent, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, va baixar una dècima durant el juliol, fins al 0,9%, amb el que se situa 1,3 punts per sota de l'IPC general.

En el setè mes de l'any, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) va situar la seva taxa anual al 2,3%, amb el que es manté respecte al mes de juny.

contador