ep pantalla de libex-35 a la seu de la borsa de madrid
Pantalla de l'Ibex-35 a la seu de la Borsa de Madrid.Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 6 (EUROPA PRESS)

L'Ibex-35 ha obert la sessió d'aquest dilluns amb una pujada del 3,78% que ha situat el selectiu per sobre del 6.800 punts, tot i que només momentàniament, perquè dos minuts després d'arrencar ha moderat el seu creixement fins al 3% i s'ha quedat en els 6.778 enters.

Animat per la pujada de la Borsa de Tòquio i sense cap referència de les borses xineses --tancades aquest dilluns--, tots els valors de l'Ibex-35 han començat amb guanys, especialment ACS (+8,5%), Colonial (+7,2%), ArcelorMittal (+6,5%), CIE Automotive (+6,2%) i IAG (+5,7%).

Les principals borses europees també han començat amb notables creixements aquest dilluns al matí i Frankfurt ha liderat les pujades, amb un augment del 4,1%, mentre que París ha escalat un 3,5% i Londres s'ha revaloritzat un 2,7%.

Pel que fa al mercat de divises, l'euro ha guanyat una mica de terreny al dolar i s'ha intercanviat a 1,0814 'bitllets verds', mentre que en el mercat de deute la prima de risc espanyola ha baixat fins als 116 punts bàsics.

De la seva banda, el preu del barril de qualitat Brent, de referència a Europa, s'ha situat en els 33,7 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate (WTI), referència per als Estats Units, ha cotitzat al voltant dels 27,6 dòlars.

contador