ep 20 de gener del 2020 davos sussa kristalina georgieva directora del fons monetari internacional
20 de gener del 2020, Davos (Suïssa). Kristalina Georgieva, directora del Fons Monetari Internacional (FMI)Greg Beadle/World Economic Forum / DPA - Archivo

WASHINGTON, 9 (EUROPA PRESS)

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha pronosticat que la crisi que ha generat el coronavirus tindrà les "pitjors conseqüències econòmiques" des de la Gran Depressió que va tenir lloc durant els anys 30 després del crac borsari del 1929.

En un discurs que ha pronunciat aquest dijous a Washington abans de les Reunions de Primavera de la setmana vinent, que se celebraran de manera telemàtica, Georgieva ha subratllat que es tracta d'una crisi "com cap altra" i que suposa "una prova per a la nostra humanitat".

L'FMI presentarà l'informe bianual 'Perspectiva Econòmica Mundial' i ha avançat que la correcció serà profundament negativa. Fa tres mesos, l'ens esperava que 160 països registressin el 2020 un creixement dels ingressos per càpita i ara estima que 170 registraran una contracció.

"Hem de tenir la determinació d'actuar amb decisió i de manera conjunta per protegir els individus i els mitjans de vida. L'FMI es va crear per a això: som aquí per engegar la força de la comunitat global, de manera que puguem protegir els més vulnerables i revitalitzar l'economia", ha explicat Georgieva.

contador