MADRID, 17 (EUROPA PRESS)

Les associacions patronals del sector del tèxtil consideren que "no hi ha motiu coherent" que justifiqui la vaga convocada en solitari per CCOO per al proper 19 de juliol amb l'objectiu d'establir un salari mínim de 14.000 euros anuals, pactar una pujada salarial del 2% i regular el cinquè torn, segons han informat en un comunicat.

En concret, les patronals han precisat que després de mig any de negociacions l'última oferta recull un increment salarial "adequat a les circumstàncies del sector" i de l'economia en general (2% per 2018 i 2019 i 1,8% per 2020), una clàusula que garantia la recuperació de fins el 0,5 punts de la inflació i un dia de lliure disposició suplementari a partir de 2020, a més de l'increment del salari mínim de conveni del 3% anual.

No obstant això, han denunciat que CCOO s'ha despenjat de l'oferta adduint que, durant la vigència del present conveni, ha d'aconseguir-se un salari mínim al sector de 14.000 euros.

Les patronals qualifiquen de "sorprenent" l'actitud del sindicat, ja que amb els increments pactats, el salari més baix del sector quedarà "en breu" molt prop d'aquesta quantitat.

"No hi ha motiu coherent que justifiqui una convocatòria de vaga, excepte els interessos personals o d'un altre caire aliè a la defensa dels treballadors", assenyalen des de les associacions, que creuen que la proposta de CCOO s'ha modificat a l'últim moment com a "excusa" per a una mobilització que "no té cap fonament".

D'aquesta forma, les patronals del sector tèxtil demanen a les empreses del sector i als seus treballadors que afrontin aquesta convocatòria de vaga a Catalunya, Comunitat Valenciana i País Basc amb "tranquil·litat i responsabilitat".

CCOO ha denunciat que les patronals del tèxtil i de la confecció volen seguir pagant salaris d'una mica més de 800 euros al mes i es neguen a aconseguir un acord amb els sindicats que beneficiï les dones, que "són les que cobren els sous més baixos".

Segons el sindicat, el Consell Intertextil Espanyol i la Federació Espanyola d'empreses de la Confecció (Fedecon) s'han mostrat "especialment poc inclinades" a fixar en el conveni un salari mínim de 933 euros al mes, tal com exigeix el sindicat, perquè així ho contempla el recent IV Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva.

contador