BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

Un total de 179 empreses dedicades a la Intel·ligència Artificial (IA) facturen 1.358 milions d'euros i generen 8.483 llocs de treball a Catalunya, segons un informe elaborat per Acció, la Conselleria d'Empresa i Coneixement i la de Polítiques Digitals i Administració Pública.

En un comunicat aquest dijous, la Generalitat ha destacat l'aportació d'aquestes empreses "malgrat que es tracta d'una tecnologia encara incipient" i ha ressaltat que el 92% són pimes, el 71,5% tenen menys de deu anys, el 63% són empreses emergents i el 27% exporten.

L'estudi assenyala que la majoria de les companyies dedicades a IA desenvolupen programari i dispositius intel·ligents --74,9%--, i que, en menys proporció, creen algorismes --10,6%--, es troben en l'àmbit de la consultoria --10,6%--, i proveeixen serveis basats en aquesta tecnologia --3,9%--.

La IA engloba els sistemes de computació "capaços de percebre el seu entorn, interpretar-lo i aprendre'n per actuar d'acord amb una sèrie d'objectius", i estan dissenyats per assistir les persones en el desenvolupament de les seves tasques, ha explicat la Generalitat.

Ha afegit que es tracta de dotar les màquines i aplicacions amb capacitats pròpies dels humans "perquè puguin prendre decisions automatitzades amb alta precisió i rapidesa a través d'algorismes que poden analitzar i processar grans volums de dades concretes".

contador