BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

L'empresa catalana Concom, amb seu a Cornellà de Llobregat (Barcelona), ha dissenyat un parc d'energia solar de 35 hectàrees prop de la ciutat d'Hitachi (Japó) amb una potència equivalent per proveir unes 130.000 llars, que preveuen acabar l'any 2020.

Concom va obrir una filial a Tòquio (Japó) el 2014 amb el suport de l'agència de competitivitat Acció i actualment té en cartera una quinzena de projectes nous al país per valor de 17 milions d'euros, ha informat la Conselleria d'Empresa i Coneixement en un comunicat aquest diumenge.

La planta solar a Hitachi, ciutat de 200.000 habitants a l'est del país, és el projecte més gran que l'empresa catalana ha desenvolupat íntegrament i el seu objectiu és fomentar les energies renovables "en un país que té molta consciència de la necessitat d'utilitzar fonts sostenibles", ha afirmat el ceo de Concom, Josep Padró.

Padró ha explicat que des d'aquesta estació "se subministra energia que pot consumir-se en altres punts del país, perquè no s'acumula en un punt concret, sinó que viatja a través de la xarxa fins allà on es necessita" per proveir llars, empreses i botigues.

Concom, que va ser fundada el 1996, té uns 50 treballadors i seus a França, Itàlia, Portugal, Holanda, Hong Kong, Mèxic i Taiwan, país en què al setembre va connectar la seva primera planta d'energia solar, de 303 KW de potència.

contador