ep diners bitllets euros recurs
Diners, bitllets, euros, recursGOVERN

BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

El Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya ha registrat un augment interanual del 2,7% en el tercer trimestre d'aquest 2018, quatre desenes menys respecte al trimestre precedent, quan el creixement va ser d'un 3,1%.

Aquest creixement s'ha vist impulsat, principalment, per la demanda interna, que ha augmentat un 2,2%, en un context marcat per la desacceleració de les exportacions i les importacions amb l'estranger, segons dades de l'Idescat.

L'impuls de l'economia catalana en el tercer trimestre de l'any se situa dues desenes per sobre de la mitjana espanyola, d'un 2,5%, i nou desenes més respecte a la Unió Europea, que ha registrat un creixement de l'1,8%.

L'aportació del sector exterior és d'un 0,8%, els serveis es mantenen estables amb un creixement del 2,8%, mentre que la indústria, sensible a l'evolució del mercat exterior, ha reduït la seva taxa de creixement fins a un 2%.

La construcció manté un ritme de creixement elevat, d'un 5,2%, però inferior en gairebé un punt al registrat en el trimestre anterior, mentre que el sector agrari es manté en taxes negatives, amb un -0,8%, però amb tendència de millora continuada.

contador