ep al centre la presidenta de lanc elisenda paluzie
Al centre, la presidenta de l'ANC, Elisenda PaluzieFLICKR ANC

BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha anunciat aquest dimecres la creació de la patronal 'Anem x Feina', que neix amb l'objectiu d'"aglutinar el teixit empresarial català compromès amb el país" i amb 500 empreses adherides.

La nova patronal, que s'emmarca dins de la campanya 'Eines de País' també compta amb delegacions a Sort (Lleida), Manresa (Barcelona), Tortosa (Tarragona), Lleida, Girona, Tarragona, Barcelona i La Bisbal del Penedès (Tarragona), ha informat l'ANC en un comunicat.

"Aprendre de les febleses d'octubre del 2017 i treballar des dels diversos àmbits de la societat civil per afeblir els poders de l'Estat", són els objectius amb els quals l'ANC defineix la lògica que impulsarà la nova organització.

Així, insisteix que aquesta nova patronal independentista vol ser un "instrument per desenvolupar una economia moderna, innovadora i creativa, i alhora enfortir la societat catalana per al proper embat democràtic amb l'Estat".

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha destacat que aquest projecte ha de tenir l'"èxit" d'altres iniciatives emmarcades en la campanya 'Eines de País', com la candidatura de Joan Canadell a la Cambra de Comerç de Barcelona i l'estratègia de consum d'empreses catalanes.

PRIMERA PATRONAL "DESACOMPLEXAMENT INDEPENDENTISTA"

El coordinador de la comissió Fem República, David Fernández, ha dit que l'entitat vol omplir el buit que s'ha detectat en l'àmbit patronal des de l'òptica independentista: "És la primera patronal desacomplexament independentista".

La vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Galleda, ha destacat que la patronal fomentarà valors com el territori, la sostenibilitat, la transparència i la modernitat, d'acord amb l'economia social.

contador