TARRAGONA, 18 (EUROPA PRESS)

L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha afirmat aquest dimarts que respecta la convocatòria de vaga del sector petroquímic de Tarragona de dimecres, si bé ha considerat que no és "el camí eficaç per aconseguir millores, perquè ja hi ha moltes taules de diàleg obertes en què s'estan treballant les qüestions plantejades".

En un comunicat, l'AEQT ha insistit que no comparteix els motius que en justifiquen la convocatòria, perquè creu que la indústria química de Tarragona té uns nivells de qualitat laboral "molt per sobre de la resta de sectors econòmics, com demostren tots els indicadors de contractes indefinits, salari mitjà o inversió en formació".

"L'AEQT manté intacta la seva oferta i voluntat de diàleg amb els sindicats, perquè considera que aquest és el camí correcte per continuar millorant", ha asseverat.

Amb aquesta vaga als polígons petroquímics nord i sud de Tarragona, els sindicats volen reclamar a l'administració i a la patronal que es garanteixi la seguretat dels treballadors i de la ciutadania després de l'explosió que es va produir a l'empresa Iqoxe el 14 de gener, que va deixar tres víctimes mortals i diversos ferits.

L'AEQT ha defensat el diàleg entre tots els agents del territori --públics i privats-- com l'"única fórmula" per aconseguir els objectius en la millora contínua del sector.

Per això, engegarà un pla d'accions lligat a escoltar de "manera permanent" el territori, a ampliar i consolidar les relacions amb els diferents agents i representants, i transmetre coneixement i proposar millores.

contador