PEQUÍN, 9 (DPA/EP)

Les autoritats xineses han ordenat a tots els organismes públics que reemplacin tota la tecnologia estrangera, inclòs el programari i els equips informàtics, en un termini de tres anys, segons ha informat el DIARI 'The Financial Times'.

La iniciativa emesa per l'Oficina General del Comitè Central del Partit Comunista Xinès és de caràcter confidencial i es coneix amb el nom de "3-5-2": el 30 per cent de les substitucions han de fer-se el 2020, el 50 el 2021 i el 20 per cent restant el 2022.

Aquesta maniobra es produeix enmig de la polèmica provocada per la decisió dels Estats Units d'excloure empreses xineses com Huawei del mercat intern per motius de seguretat nacional.

Un responsable del departament de consultes del Centre d'Atenció del Govern Central ha assegurat en declaracions a DPA que no ha sentit parlar d'aquesta directiva, però sí ha reconegut una petició genèrica de l'Executiu per fer una transició a programari domèstic en un termini de tres anys.

Aquesta mesura podria repercutir de manera especial a empreses nord-americanes com a Microsoft, HP o Dell. Les empreses tecnològiques nord-americanes creen uns 150.000 milions de dòlars en ingressos al mercat xinès, segons el 'FT'.

contador