ep locupacio hoteleracrescut42 en 2017la val daran
L'ocupació hotelera ha crescut un 4,2% en 2017 a la Val d'AranCONSELH GENERAU D'ARAN

Les xifres milloren un 4,2% respecte a 2016 i s'apropen a les d'abans de la crisi

LLEIDA, 3 (EUROPA PRESS)

La Vall d' Aran ha obtingut una ocupació hotelera mitjana anual durant el 2017 d'un 46,94%, i des de l'any 2006 no s'havia comptabilitzat un resultat tan alt d'ocupació.

La consellera de Turisme d'Aran, Anna Díaz, ha fet públics aquest dimecres les dades d'ocupació hotelera de la Vall durant l'any 2017, en el qual s'ha registrat un augment del 4,29% respecte a 2016 i s'apropen a les dades d'abans de la crisi.

Els mesos amb més ocupació han estat agost, febrer, desembre i juliol, amb xifres que sobrepassen el 50%, segons la consellera, que remarca que cal tenir en compte que entre els mesos de gener i març, en els quals l'ocupació aconsegueix el 48%, el nombre de places hoteleres obertes és superior a les ofertes durant els mesos d'estiu.

Les dades d'ocupació són els que proporcionen els establiments turístics oberts (hotels i càmpings) de la Vall d'Aran cada setmana durant tot l'any i que finalment són contrastades amb els obtinguts per l'INE (Institut Nacional d'Estadística) que farà públics les seves dades a finals del mes de gener.

En aquests resultats de 2017 encara no s'inclouen les dades d'ocupació d'apartaments d'ús turístic, ja que no s'ha comptabilitzat encara el seu ús durant tot l'any.

Naut Aran té una ocupació mitjana del 38%, i des de 2008 no s'havia arribat a una ocupació superior, i el de febrer ha estat el mes amb millors xifres.

En Miei i Mijaran l'ocupació ha estat d'un 48,88%, més d'un punt superior que en 2016, una xifra que no s'aconseguia des de 2006; Mijaran, amb la capital Vielha, és el tercer més regular i estable, sent agost el mes més potent amb una ocupació del 73,93%.

contador