ep dispositiu de la startup catalana onalabs que permet monitorizar el nivell de lactat dels
Dispositiu de la startup catalana Onalabs que permet monitorizar el nivell de lactat dels esportistes a través de la seva suor.GENERALITAT

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

La startup catalana Onalabs ha creat un dispositiu que s'adhereix a la pell i que monitoritza els nivells de lactat dels esportistes a través de la seva suor, ha informat la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat aquest diumenge en un comunicat.

Es tracta d'un dispositiu que, de manera no invasiva i sense necessitat de fer una anàlisi de sang, permet a l'esportista optimitzar el seu rendiment i minimitzar les probabilitats de lesions i permet millorar les metodologies d'entrenament.

La informació que recull el dispositiu és processada per un conjunt d'algorismes que ha desenvolupat l'empresa i posteriorment es transmet al telèfon mòbil o al rellotge intel·ligent de l'esportista a través d'una aplicació que li ofereix recomanacions personalitzades.

El director general d'Onalabs, Josep Cardona, ha assegurat que la motivació per fer el projecte es troba en el fet que "ara com ara molta gent segueix rutines d'entrenament però no coneix prou el seu cos ni els seus límits, cosa que comporta riscos per a la salut".

Onalabs preveu començar a comercialitzar el seu dispositiu a finals del 2020, i ha comptat amb una ajuda econòmica de 75.000 d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat.

contador