ep un trabajador de la linea de produccion del seat leon de la fabrica de martorell barcelona de
SEAT

La producció industrial d'Alemanya, França, Itàlia i Espanya va mantenir al juny una forta tendència a l'alça després del rebot experimentat al maig en començar a aixecar-se les restriccions, segons les dades difoses aquest divendres, que encoratgen l'expectativa de recuperació a l'eurozona, després de l'històric enfonsament del PIB del 12,1% durant el segon trimestre.

Segons les dades de l'Oficina Federal d'Estadística, Destatis, el creixement de la producció industrial de la 'locomotora europea' va accelerar al juny al 8,9% respecte del mes anterior, quan havia augmentat un 7,4%. En comparació amb juny de 2019, no obstant això, l'activitat de la indústria era un 11,7% inferior.

En el cas de França, la segona economia de l'euro, la producció industrial va créixer al juny un 12,7%, després del rebot del 19,9% al maig, amb una alça del 14,4% de les manufactures, que al maig havien crescut un 22,2%. Malgrat el fort increment de la producció industrial aquests dos últims mesos, l'activitat del sector es mantenia encara un 12% per sota del nivell previ a la crisi de febrer a Alemanya i un 11% per sota en el cas de França.

Al seu torn, Itàlia va registrar al juny un creixement de la producció industrial del 8,2% respecte del mes anterior, encara que en termes interanuals l'activitat de la indústria en la tercera economia de l'eurozona va ser un 13,7% inferior a la dada de juny de 2019.

Del seu costat, l'Índex General de Producció Industrial (IPI) d'Espanya, corregit d'estacionalitat i calendari, va pujar un 14% al juny en relació al mes anterior i suma ja dos mesos consecutius a l'alça després d'altres dues de fortes reculades mensuals, després de l'alça del 14,3% de maig. En comparació amb juny de 2019, la dada va ser un 9,6% inferior.

Noticias relacionadas

contador