ep la patronal andorrana assumeixpresidnciaconsell dempresaris iberoamericans
La patronal andorrana assumeix la presidència del Consell d'Empresaris IberoamericansCEIB

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 17 (EUROPA PRESS)

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha assumit aquest dilluns la presidència 'pro tempore' del Consell d'Empresaris Iberoamericans (CEIB), durant la XXX Reunió de Presidents d'Organitzacions Empresarials Iberoamericanes que se celebra a Ginebra, ha informat la patronal andorrana en un comunicat.

Andorra passa a liderar durant dos anys el CEIB perquè serà la seu de la XIII Trobada Empresarial Iberoamericà, que se celebrarà i coincideix amb la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern que tindrà lloc el novembre del 2020, un dels esdeveniments internacionals més importants que ha acollit en la seva història.

El president de la CEA i des d'aquest dilluns de la presidència temporal del CEIB, Gerard Cadena, ha manifestat davant els seus homòlegs la importància de fer llaços comercials i de cooperació entre les patronals, i ha assegurat que els reptes de la comunitat iberoamericana són també els d'Andorra.

Ha recordat que la Cimera Iberoamericana d'Andorra se centrarà en la innovació i el desenvolupament sostenible, i en aquest sentit ha afirmat que la innovació ha de servir per "millorar la competitivitat dels sectors econòmics ja assentats".

Al seu torn, ha d'utilitzar-se per "obrir el camí cap a noves activitats que aportin més valor afegit", i que s'assumeixi des de la CEA la presidència 'pro tempore' del CEIB, una institució internacional formada per les 23 organitzacions empresarials més representatives d'Iberoamèrica, i és el principal interlocutor de les empreses davant dels governs, agents socials, econòmics i polítics.

100 ANYS DE L'OIT

La Reunió de Presidents d'Organitzacions Empresarials Iberoamericanes del CEIB té lloc aquest dilluns i dimarts a Ginebra coincidint amb la celebració del centenari de l'Organització Internacional del Treball (OIT), i del Fòrum de l'Organització Internacional d'Ocupadors.

En la trobada, els responsables de cada patronal analitzen i comparteixen la situació econòmica i empresarial dels seus països, així com els reptes als quals s'han d'enfrontar en l'actualitat i en un futur proper.

contador