ep obreslestacio de sant andreu comtal
Obres En L'Estació De Sant Andreu ComtalBARCELONA SAGRERA ALTA VELOCITAT - Archivo

Un terreny de 1.512 metres quadrats per aixecar habitatges al costat de la futura estació d'AVE

MADRID, 17 (EUROPA PRESS)

La immobiliària Corp Promotors s'ha fet amb un terreny de 1.512 metres quadrats situat al costat de la futura estació d'AVE de la Sagrera de Barcelona, per un import de 10,44 milions d'euros.

L'empresa catalana s'ha imposat a tres companyies més en la licitació que per aquest terreny va obrir la societat pública promotora de l'estació, una entitat participada pel Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

El terreny, que se situa en una zona de la capital catalana "amb gran potencial de creixement", permet aixecar habitatges i locals comercials.

En concret, compta amb una edificabilitat de 8.221 metres quadrats, dels quals 7.346 metres seran pisos i els 875 metres restants, botigues.

El sòl forma part dels terrenys alliberats d'ús ferroviari que genera la construcció de l'estació. L'import que s'ha obtingut amb la seva subhasta contribuirà a finançar el nou recinte ferroviari.

De fet, la societat conjunta que promou l'estació ha obtingut un import un 63% superior a l'estimat amb la venda d'aquest sòl, de 6,40 milions d'euros, la qual cosa ha permès a Corp Promotors fer-se amb el terreny enfront de les altres tres empreses que van licitar també per ell.

La societat promotora de l'estació de la Sagrera està participada per Foment a través de les seves societats Adif, que té un percentatge del 37,5%, i Renfe, amb un altre 12,5%, mentre que l'Ajuntament de Barcelona compta amb un 15% i la Generalitat, amb el 25% restant.

contador