ep un obreruna construccio arxiu
Un obrer en una construcció (Arxiu)EUROPA PRESS - Archivo

Recomana hidratar-se i fer pauses amb freqüència

BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha demanat als treballadors i les empreses extremar les precaucions per l'onada de calor d'aquesta setmana --es pot arribar a temperatures màximes de 38 graus--, sobretot en tasques pesades, a l'aire lliure i en ambients calorosos.

En un comunicat aquest dimarts, ha recomanat als treballadors que s'hidratin; mengin lleuger; vagin descansats a treballar i fer pauses amb freqüència; no treure's la roba i cobrir-se el cap; utilitzar roba ampla, clara i fresca, i utilitzar cremes de protecció solar.

Ha instat les empreses a facilitar les pauses a llocs frescos; organitzar torns per reduir l'estona i la intensitat de l'exposició a la calor; planificar les tasques més pesades en les hores de menys calor; evitar la feina aïllada i posar aigua a disposició dels treballadors; facilitar i recomanar l'ús de gorres, barrets i roba clara, i posar crema solar a disposició de la plantilla.

També ha suggerit estar atents als símptomes previs a la deshidratació i els cops de calor, com la fatiga, el mal de cap, el vertigen i les rampes musculars.

Si cap treballador presenta aquests símptomes, s'ha d'activar el protocol de primers auxilis; portar-lo a un lloc fresc i ben airejat o ventar-lo; treure-li o descordar-li la roba; mullar-lo, i esperar al seu costat fins que arribi un equip de primers auxilis.

El departament ha remarcat que aquestes precaucions són "especialment importants" en sectors com l'agricultura, la construcció, la jardineria i l'explotació forestal, per tenir tasques fortament exposades a l'aire lliure, i en fleques, pastisseries, cuines i bugaderies, per desenvolupar-se en llocs tancats.

contador