• Es tracta de la xifra més alta registrada des del gener de 2013, quan es van realitzar 39.920 transaccions
  • Anb aquest repunt, la compravenda d'habitatges encadena cinc mesos consecutius d'alces interanuals
vivienda, construccion, alquiler

Nova dada positiva de la compravenda d'habitatges, que va augmentar un 19,4% al juny en relació al mateix mes de 2015. En el sisè mes de l'any es van realitzar un total de 36.856 operacions, amb la qual cosa es va enregistrar la major xifra des de gener de 2013, quan es van dur a terme 39.920 transaccions. Així ho ha confirmat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que ha indicat que amb aquest repunt, la compravenda d'habitatges encadena cinc mesos consecutius d'alces interanuals.

El creixement del juny ha estat inferior al del maig, quan la compravenda d'habitatges es va disparar un 23,6% en taxa interanual

No obstant això, el creixement del juny ha estat inferior al del maig, quan la compravenda d'habitatges es va disparar un 23,6% en taxa interanual, segons recull Europa Press. El mercat de segona mà i, en menor mesura, el d'habitatges nous han estat els responsables de l'avanç de la compravenda d'habitatges al juny.

Llegiu també: La compraventa de viviendas aumenta un 18,6% y los precios un 4% hasta marzo

En concret, les transaccions sobre habitatges usats es van incrementar un 24% en taxa interanual, fins a totalitzar 30.270 operacions, mentre que la compravenda d'habitatges nous va augmentar un 2% en taxa interanual, fins a les 6.586 transaccions. El 90,6% dels habitatges transmesos per compravenda en el sisè mes de l'any van ser habitatges lliures i el 9,4%, protegits. La compravenda d'habitatges lliures va pujar un 20,6% al juny en taxa interanual, fins a sumar 33.390 transaccions, mentre que les operacions sobre habitatges protegits van avançar un 9,2%, amb 3.466 transaccions.

A més, durant els sis primers mesos de 2016, la compravenda d'habitatges acumula un increment del 16,4% sobre el mateix període de 2015, gràcies a l'avanç en un 22,2% de les operacions sobre habitatges usats, ja que les realitzades sobre habitatges nous retrocedeixen un 2,5%. En termes mensuals (juny sobre maig), la compravenda d'habitatges va augmentar un 1,2%, la qual cosa suposa 3,5 punts menys que la de l'any anterior.

Després de conèixer-se aquestes dades, Fernando Encinar, cap d'estudis del portal Idealista, ha dit que "el sector segueix millorant les seves xifres amb pas ferm. Tot i que en l'últim mes el nombre de compravendes amb prou feines s'ha mogut, les dades interanuals mostren increments propers al 20% . De tota manera, encara que les dades són molt positives també mostren que el 45% de les operacions es tanquen en cinc províncies (Madrid, Barcelona, Alacant, Màlaga i València), la qual cosa provoca que mentre algunes províncies creixen a ritmes de dos dígits, unes altres mantenen encara tendències a la baixa".

Llegiu també: La compraventa de viviendas experimenta su mayor subida en tres años

A CATALUNYA, LES OPERACIONS CREIXEN UN 34%

Per sobre de la mitjana espanyola, ha Catalunya s'han registrat un 34% més d'operacions en comparació del mateix mes de fa un any. En total, se'n van formalitzar 6.000, segons informa l'Institut Nacional d'Estadística. El creixement més elevat en transaccions d'habitatge s'ha produït en propietats de segona mà, seguint així la tendència de tot l'estat.

Llegiu més:

El 48% de los españoles con hipoteca cree que su vivienda vale ahora menos que cuando la compró

Los españoles destinan más del 25% de su sueldo al pago de la vivienda

¿Cuántos años de sueldo necesitan los españoles para pagar una vivienda?

Pisos de 100 metros y tres habitaciones son los más demandados en Madrid

¿Cuánto se tarda en vender una casa en España?

contador