BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

La Cambra de Terrassa (Barcelona) oferirà un servei integral a les empreses que intercanvien, directa o indirectament, productes o serveis amb el Regne Unit i que es vegin afectades pel Brexit, que està previst que comenci l'1 de febrer.

Ha constituït un equip especialitzat per donar resposta a les empreses afectades, i el servei comptarà amb un diagnòstic personalitzat i una assessorament per a l'elaboració d'un pla de contingència "per solucionar els problemes que pugui originar la nova situació", segons un comunicat.

També donarà suport continuat al llarg del període de transició, que està previst que acabi el 31 de desembre, "per adaptar el pla de contingència als canvis que es puguin produir en aquest període".

L'equip tècnic resoldrà les consultes específiques sobre el Brexit, perquè la sortida del Regne Unit suposarà que es deixi d'aplicar la normativa comunitària i s'aplicarà la pròpia legislació del país.

EFECTES

Els efectes de la sortida poden anar des de l'etiquetatge, els requisits tècnics normatius, les patents i marques, fins a la necessitat de certificats o llicències per poder comercialitzar productes i serveis.

La Cambra ha apuntat que aquest període pot ser el moment "d'analitzar noves oportunitats de mercat, fer prospectives comercials i implantar eines de caràcter jurídic, mercantil i duaner" per maximitzar l'eficiència de les empreses, per la qual cosa l'equip tècnic de la Cambra podrà donar suport.

contador