ep lexconseller de la generalitat andreu mas-colell
L'exconseller de la Generalitat Andreu Mas-Colell.EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

La Cambra de Barcelona crearà un consell assessor format per deu economistes acadèmics que substituirà la Taula de Política Econòmica, ha informat a Europa Press la Cambra aquest diumenge.

Segons ha avançat el diari 'Ara', aquest consell comptarà amb la presència de l'exconseller d'Economia de la Generalitat Andreu Mas-Colell; l'acadèmic Jordi Galí; el catedràtic d'Economia Guillem López Casasnovas i la vicepresidenta del Cercle d'Economia, Teresa Garcia-Milà.

També hi haurà altres noms, com el de la membre de l'Institut d'Anàlisi Econòmica (IAE), Ada Ferrer, i la investigadora de l'Institut d'Economia de Barcelona (IEB), Elisabet Viladecans, mentre que la resta es coneixeran en els propers dies.

Tindrà una funció semblant a la que tenia l'anterior Taula, perquè el consell farà aportacions per enriquir els informes de la institució i fins i tot plantejarà possibles estudis, encara que l'última decisió la continuaran tenint el president i el consell executiu.

La Cambra ha elegit tres dels nous acadèmics i aquests han estat els encarregats de nomenar els altres set, cosa que el diferencia de l'anterior Taula, que estava formada per una vintena de persones entre les quals, a més d'experts, hi havia empresaris i representants d'institucions.

contador