ep presentacio del baro metrofinanzas tiques 2017
Presentació del Baró metro de Finanzas Ètiques 2017FETS

MADRID, 17 (EUROPA PRESS)

La banca ètica va concedir préstecs per valor de 1.267 milions d'euros l'any 2017, un 24% més que un any abans, segons l'Observatori de les Finances Ètiques, que mostra l'evolució del sector a Espanya durant l'últim any.

L'estudi ha ressaltat el contrast entre aquest increment del volum de préstecs de les entitats financeres ètiques i l'evolució dels préstecs concedits per les entitats convencionals espanyoles.

Segons les dades de l'informe, la taxa de morositat de les entitats de finances ètiques va ser del 2,2% el 2017, enfront del 7,8% de la banca tradicional.

Així mateix, el nombre d'usuaris es va reduir un 1,83%, després de duplicar-se en els últims cinc anys, alhora que el capital social de les finances ètiques es va situar prop dels 180 milions d'euros, un 5,25% més respecte a l'any anterior.

El sector més finançat va ser el mediambiental (40,5%), el social (24,7%) i el cultural (15,3%). Solament l'11,8% del finançament va ser a particulars i el 77,7% del finançament internacional es va fer a través de microcrèdits.

Per regions, la Comunitat de Madrid lidera les concessions de préstecs (32%), seguida de Catalunya (14%) i Andalusia (13%), i el 41% restant queda repartit equitativament entre la resta de comunitats.

ASSEGURANCES ÈTIQUES

En la seva edició d'aquest any, el baròmetre incorpora el sector assegurador. Així, les asseguradores ètiques van gestionar un volum de primes de 648,45 milions d'euros, que suposa un 1,01% del volum total de primes del sector assegurador espanyol.

Les inversions gestionades per les entitats registrades van superar els 1.664 milions d'euros. En relació al volum de pòlisses, les entitats asseguradores i mutualitats analitzades van gestionar més d'1,8 milions de pòlisses durant l'any 2017.

En l'àmbit de la mediació d'assegurances, les corredories ètiques van aconseguir un volum de primes intermediades de pràcticament 12 milions d'euros.

contador