ep variacio anual de lipc fins al novembre del 2019 ine
Variació anual de l'IPC fins al novembre del 2019 (INE)EPDATA

BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va pujar una dècima al novembre respecte a l'octubre, i la taxa interanual es va situar en el 0,5%, segons dades que ha fet públiques aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la inflació va pujar un 0,2% al novembre pel que fa al mes anterior i va augmentar tres dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,4%, i va tornar així a nivells de l'estiu passat.

Catalunya ha registrat una evolució de la taxa interanual moderada en comparació amb Navarra (0,9%) i el País Basc (0,8%), mentre que, a l'extrem oposat, s'hi situa la ciutat autònoma de Melilla, amb un -0,4%.

Els preus que més han pujat a Catalunya han estat els de roba i calçat, que han repuntat un 5,4%, mentre que els que més han caigut han estat els d'hotels, cafès i restaurants, que ho han fet un 1%.

PROVÍNCIES

Per províncies, on més ha crescut la inflació al novembre ha estat a Lleida, amb un repunt de tres dècimes, mentre que a Barcelona ha augmentat una dècima i s'ha mantingut a Girona i Tarragona.

La taxa interanual més elevada s'ha registrat també a Lleida amb un 0,7%, seguida de Barcelona, amb un 0,6%, Girona, amb un 0,4%, i Tarragona ha obtingut una taxa negativa del -0,1%.

contador