ep archivo   un cartel de rebajas en un escaparate en una calle comercial del centro de madrid
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Aquesta campanya de rebaixes no s'esperen descomptes importants a causa de l'elevada inflació que ja s'ha traslladat inevitablement al preu final dels productes, així com als altíssims sobrecostos als quals estan fent front els últims mesos les pimes i autònoms del sector i que estan recudint uns ja de per si reduïts marges.

Des de la Confederació Espanyola de Comerç (CEC), i seguint la tònica dels anys anteriors, no esperen que aquesta campanya suposi una dinamització important de les vendes. Com expliquen, malgrat que les tradicionals rebaixes arrenquen aquest 1 de juliol, són moltes les empreses comercials que ja van donar el tret de sortida a aquesta campanya fa més d'una setmana i amb elles, molts petits i mitjans comerços que s'han vist arrossegats a avançar-les per intentar competir i no perdre les vendes dels primers dies, encara que això suposi escurçar els temps naturals de vendes en temporada a preus originals.

Des de la liberalització dels períodes de rebaixes el 2012, aquestes han anat perdent poder de convocatòria i atractiu de cara al consumidor. "Es mantenen per tradició, però la desestacionalització dels descomptes, que s'encadenen al llarg de tots els mesos de l'any, sota promocions o descomptes ocasionals, han dissipat el seu impacte més enllà de la primera setmana", assenyala Rafael Torres, president de la CEC.

Influirà també que els establiments dedicats a l'equipament personal (tèxtil, calçat, complements...) i que tradicionalment fan un aprofitament més gran d'aquestes campanyes, han registrat una millora de les seves vendes durant els últims mesos, per la qual cosa compten amb menys estoc de donar sortida amb preus agressius.

Finalment, l'escenari inflacionista on ens trobem amb una taxa d'IPC que aquest mes supera el 10% està afectant de manera important la capacitat de compra de les famílies i per tant el consum, per la qual cosa no s'espera un increment significatiu de les vendes.

Més enllà de les rebaixes, la patronal del comerç es mostra moderadament optimista de cara a la temporada estival atenent les previsions d'ocupació que s'estan fent des del sector turístic i que ja està tenint el seu impacte al comerç de zones com les Balears o les Canàries que estan notant una reactivació de les vendes.

Noticias relacionadas

contador