La companyia espera assolir el milió de clients i les 50.000 instal·lacions fotovoltaiques a final del 2023

MADRID, 28 (EUROPA PRESS)

L'empresa tecnològica d'energia verda Holaluz, que cotitza en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB), ha anunciat que, a tancament del seu any fiscal (30 de setembre del 2019), ha duplicat el resultat brut d'explotació (Ebitda) fins als 2,6 milions d'euros, en comparació amb els 1,2 milions de l'exercici anterior (+116%).

La cofundadora i presidenta executiva d'Holaluz, Carlota Pi, ha declarat que ha estat "un bon any" per a l'empresa en termes d'adquisició de clients malgrat haver dedicat "molt d'esforç" al procés de sortida en el mercat.

"Després de la sortida de Geroa, a final de juliol, vam incrementar significativament les inversions en campanyes de màrqueting que estan donant bons resultats", ha puntualitzat.

Quant als ingressos, Holaluz va augmentar el seu volum fins als 208,8 milions d'euros, un 39% més respecte als 152,1 milions a tancament de l'exercici fiscal del 2018.

La companyia va vendre un total d'1,1 milions de quilowatts i apunta que han contribuït a evitar l'emissió de 451.414 tones de diòxid de carboni (CO2), equivalents al tancament d'una planta d'energia contaminant durant 142 dies.

A més a més, la companyia ha sumat 63.000 clients nous durant el seu últim any fiscal, un 42% més. Amb aquest augment, la cartera total de l'elèctrica es va elevar a tancament de l'exercici fiscal a 212.862 clients.

En l'àmbit de l'autoconsum, Holaluz ha multiplicat per deu el seu nombre de clients, que passa de 47 instal·lacions l'octubre del 2018 (data en la qual es va publicar el reial decret-llei que va derogar l'impost al sol) a 498 instal·lacions al setembre. Durant aquest període, la companyia va invertir més d'un milió d'euros a dotar-se d'infraestructura i recursos tecnològics per fer front a la demanda del mercat.

contador